×
Wist je dat de originele naam van onze scooters 'Citycoco' is? Deze scooter werd bedacht en geïntroduceerd in Aziatische landen, bedoelt om precies dezelfde reden waarom wij onze scooters aanprijzen; stilte, minder uitstoot, minder stank en milieubewuster. Wij werken nauw samen met één van de grootste fabrieken van deze scooters, gevestigd in de grootste stad van China; Shanghai. Dankzij deze samenwerking zorgen we er voor dat deze oplossing ook ingezet wordt in Europa!

Johann is opgericht vanuit de oudste fietsenwinkel in Nederland; Harings Tweewielers. Opgericht in 1899 door Joop Harings. Joop was destijds een 21-jarige Smid en verdiende de kost met het maken, repareren, verhuren en onderhouden van rijwielen. Nu, ruim 120 jaar later, staat de vierde generatie alweer aan het roer binnen de rijwielzaak. Samen met zijn vader (de derde generatie dus) begonnen ze met een nieuwe manier van transport in Nederland maar dan wél met de service uit 1899.. Johann is geboren!

Waarom de naam Johann? Johann is als Duits/Nederlandse naam al generaties lang in de familie, zelfs ver voordat Joop begon in 1899. Deze sterke doopnaam moesten we natuurlijk weer gebruiken in dit nieuwe concept, we zijn immers een écht familiebedrijf. De letter H in het logo refereert natuurlijk naar onze achternaam Harings en het symboliseert gelijk een voorvork van een echte Johann elektrische scooter.

Onze missie en visie is heel simpel; combineer de huidige problematiek waar de wereld mee worstelt maar behoud de mensen in het proces. We vertrouwen en bouwen op het ouderwetse dealer netwerk voor onze producten en we leveren ook alleen aan families die hart hebben voor ondernemen en mensen voort helpen. Maar tegelijk dragen we ons steentje bij aan een beter milieu!

Zo begon het

Johann is opgericht door rijwielzaak Harings Tweewielers, de oudste van Nederland. Sinds 1899 zijn we actief in de tweewielers en toebehoren, nu al vier generaties lang.

Hier op de foto zie je de tweede generatie Harings voor zijn winkel in Amsterdam. Een rijke geschiedenis!